Veelgestelde vragen webdesign

1. Wat wordt bedoeld met een uniek ontwerp?

Voordat het ontwerpen begint, wordt er eerst een kijkje genomen in het bedrijf. Dit om sfeer te proeven, het bedrijf te zien, en te zien hoe het bedrijf in elkaar zit. Al pratend en rondkijkend komen vaak de ideeën. Deze ideeën horen bij uw bedrijf. Elk bedrijf is anders, en ook elke website die erbij hoort zal anders worden. De ontwerpen zijn niet standaard. Elk ontwerp is een zelfbedachte creatie. Gemaakt met twee grafische programma's.

2. Wat is een Content Management Systeem?

Letterlijke vertaling: inhoud beheer systeem.
Een content management systeem of CMS is een programma dat geheel op internet wordt gezet. Je kunt er inloggen en van daaruit de website ontwerpen, maken en onderhouden.
Het CMS is als het ware de ‘achterkant' van de website. De website zelf is de ‘voorkant'.
Voordelen:

• Als de website eenmaal in elkaar zit is het gemakkelijk te onderhouden qua inhoud.
• Je kunt functies bijvoegen zoals een fotoalbum, formulier of webwinkel.
• Inhoud toevoegen gaat bijna zoals in het office programma Word.
• Vanaf elke computer ter wereld is de website te onderhouden.

3. Met welke kosten moet ik rekening houden?

• Allereerst het ontwerp en bouwen van de website. Voor een complete website met CMS ligt het tussen de 450 en 1000 euro. Een website zonder CMS is goedkoper dan 450 euro. Voor een compleet overzicht: Website laten maken

•  De hostingkosten, dat is de ruimte die je op internet moet huren van een hostingbedrijf.
Dit bedrijf zorgt dat de website dag en nacht online is. Ze hebben computers staan ( servers) die altijd draaien. Een hostingbedrijf moet tegenwoordig aan veel eisen voldoen, omdat internet steeds dynamischer wordt. Om bijvoorbeeld een CMS te kunnen draaien heb je ook weer speciale technieken nodig. Onze websites draaien bij een bedrijf dat stabiel is, met de tijd meegroeit en al vele jaren ervaring heeft. De kosten bedragen 120 euro excl. btw per jaar. Door ervaring met andere hostingbedrijven die vaak met bodemprijzen werken, kwamen we erachter dat deze bedrijven vaak niet stabiel zijn, geen service verlenen, of dat de site te vaak offline is. Kortom, het beruchte addertje onder het gras.

Onderhoud, dit kunt u als u dat wilt grotendeels zelf. Inhoud bijhouden bijvoorbeeld. Voor sommige dingen is wat meer kennis nodig. Een onderhoudspakket kost tussen de 100 en 225 euro per jaar. Hierin zit het regelmatig bijhouden van de vindbaarheid in zoekmachines.

 4. Hoe lang duurt het bouwen van een website?


Dat ligt aan een aantal dingen.
• Hoe snel u materialen en teksten aanlevert
• De grootte van de site
• Uw bereikbaarheid

Het maken van een website duurt tussen de 2 weken en ongeveer 3 maanden.
Voor meer informatie hierover kijk op de Werkwijze

5. Ik wil een eenvoudige website met 1 of 2 pagina's kan dat?

Jazeker! We laten dan het CMS achterwege. Voorwaarde is wel dat de website nauwelijks onderhoud nodig heeft. Bijvoorbeeld 1 keer per jaar.

6. Ik begin voor mezelf en heb nog geen huistijl of logo, kunnen jullie dit ook ontwerpen?

Ja dat kan. Webdesignidee heeft al verschillende huistijlen en logo's ontworpen compleet met briefpapier, bord in de tuin, visitekaartjes. Hier staan enkele voorbeelden van ontwerpen

Hebt u nog andere vragen? Stel ze gerust! U kunt hierover mailen of bellen